Svenskarnas favoritgodis 2024

Under perioden februari–mars 2024 utförde Coopers Candy en undersökning för att ta reda på vilket godis som är svenskarnas favorit. I undersökningen deltog 863 personer och svarade på frågan om deras favoritgodis och nu står det fast vilket godis som är svenskarnas favorit. 

Så svarade svenskarna på frågan “Vilket är ditt favoritgodis”: 

 

 

Favoritgodis inom olika åldersgrupper:

 

  • Mjölkchoklad är överlägset det mest populära godiset i alla tre åldersgrupperna. Det är särskilt framträdande i åldersgruppen 30–44 år.

  • S-märken och Hallonlakritsskalle verkar vara mer populära bland de yngre åldersgrupperna (18–29 år och 30–44 år) jämfört med åldersgruppen 45–59 år.

  • Djungelvrål och Sura kolanappar uppvisar en viss popularitet i åldersgruppen 30–44 år, men är inte lika framträdande i de andra grupperna.Så presterade favoriterna i de tre största länen 

 

Vi verkar ha missat omkring 10% av folkets favoriter: “Något annat” var nämligen det näst mest svarade alternativet, men det hade vi väntat oss, det finns som bekant extremt många olika typer av godis och nästan lika många preferenser! 

 

Om undersökningen: Totalt intervjuades 822 personer runt om i Sverige i åldern 18-75+ år. De tillgängliga svarsalternativen i undersökningen utgjordes av: Fruktnappar, S-märken, Något annat, Hallonlaktritsskalle, Djungelvrål, Colaflaskor, Mjölkchoklad, Skolkritor, Daim, Sura kolanappar, Gräddkola, Marsipan, Chokladägg, Fizzy Bubblegum, Punschpralin, Plopp, Vet ej, Center, Lakritsbåtar, Kokosprickar, Vaniljfudge, Geléhallon, Skumbananer, Tuggummi, Peps mintkulor.