Om oss

COOPERS CANDY

Historien om USAGODIS har sin början en sen vårkväll när två barndomskompisar träffades på en bar i Stockholm. Den ena, sugen på att göra något annat, föreslår på skämt att importera godis från USA är en genialisk idé. Den andre är snabb med att peppa, trots att han egentligen tycker att det är en ganska dum idé.

Fort skrids det till verket. Under kommande veckor knåpas hemsidan ihop, registrering för att hantera livsmedel görs och regler för att märka om produkter lusläses inpå småtimmarna. Efter att en kontakt knutits med en grossist i New Mexico börjar dom första paketen fyllda med godis lämna USA med UPS Express. Destination, Stockholm.

Efter några dagar och lite krångel med tullen landar dom första paketen på det 15 kvadratmeter stora kontoret på Kungsgatan. Härifrån ska dom första paketen snart börja skickas. Sakta men säkert börjar beställningarna komma in och en efter en packas de och tas ner till lokala postens företagscenter för att vägas och skickas i väg med frimärken till ivriga kunder. Nerds, Sour Patch kids, Cheetos och ungefär 40 andra produkter gör succé.

Snart börjar beställningarna bli många och svåra att hinna med. Under en promenad i Stockholm City ramlade vi på en lokal – Uthyres står det på fönstret. Kontoret börjar bli för litet och kanske kan det även bli succé med en butik? Några samtal och någon månad senare öppnar den första USAGODIS-butiken på 25 kvadratmeter.Första fysiska butiken på Upplandsgatan


Drömmen om att sprida godis- och snacksglädjen från USA fortsatte men den lilla butiken i centrala Stockholm blev för liten, det bar då i stället av mot en större lokal i Skrapan på Södermalm. Det var i denna lokal USAGODIS gick från att vara en liten lokalt känd butik med en relativt liten online-kundkrets till en butik som barn tjatade om att få besöka med ett orderantal som sköt i taket. Youtube videos där folk testade godis och snacks från oss började explodera i antal, på lördagar var butiken så pass full att kön sträckte sig igenom hela butiken och på somrarna kom det in föräldrar som vittnade om att det var USAGODIS och Gröna Lund som var högst upp på önskelistan inför semestern. 


Andra butiken i Skrapan Galleria, Södermalm

Eftersom vi vid den här tidpunkten plockade och packade alla ordar i butiken (medan kunder befann sig där) kan ni ju tänka er att det var på tiden för oss att tänka ut en bättre lösning för logistiken till onlinebutiken. Vi öppnade därmed ett stort lager (trodde vi) på 600 kvadratmeter i Kista som gav oss otroligt mycket mer utrymme, och med mer utrymme kom möjligheten att expandera vårt utbud av godsaker. Vi gick från att huvudsakligen erbjuda amerikanska och delvis brittiska godsaker till att erbjuda produkter från världens alla hörn. Det blev alltså läge att byta namn då namnet USAGODIS inte riktigt representerade verksamheten längre. Det nya namnet blev Coopers Candy, inspirerat av grundarens son, Cooper. Vi bestämmer oss sen för att stänga butiken för att lägga allt fokus på vår onlinebutik, för att kunna erbjuda så mycket produkter som möjligt och samtidigt ha så mycket varor som möjligt i lager.

Så vid det här laget befinner vi oss i en betydligt större lokal och vårt utbud består nu framför allt av svenska, asiatiska, amerikanska, brittiska, isländska och mexikanska varor. Vi packar och skickar hundratals ordrar om dagen till Sverige, Norge och Finland. Det dröjde dock inte jättelänge tills att vi inser att vi även vuxit ur denna lokal. Pallar av massa godsaker stod i gångarna och antalet packbord räckte inte till. Det var dags att ge sig ut på jakt efter en större lokal. Och så hamnade vi där vi befinner oss nu, i Nässjö, med en 1800 kvadratmeter stor lokal. Denna enorma lokal gav ytterligare möjligheter till att utöka utbudet och idag är lokalen fullproppad av spännande produkter från hela världen som dagligen packas och skickas ut till er. 

Frågan är bara, när växer vi ur denna lokal? Förhoppningsvis räcker denna lokal ett tag till åtminstone, men vi är förväntansfulla på vad framtiden har att erbjuda och vi är superredo för att växa i takt med eran kärlek för oss 


Nuvarande lager, Nässjö 

Postadress (EJ BESÖK)
USAGODIS AB
Markvardsgatan 2
11353 Stockholm

Coopers Candy ägs och drivs av
USAGODIS AB, Organisationsnummer: 556797-7912