Köpvillkor


Acceptera Villkor

Du accepterar våra Köpvillkor och vår Integritetspolicy genom att klicka på knappen ”Slutför köp” i kassan på Cooperscandy.com.

Pris
Alla priser anges i Svenska kronor och inklusive moms med 25%, 12% eller 6%. Vi reserverar oss rätten för prisförändringar utan någon förvarning på eventuella felaktiga priser samt upphävande av ordrar där varor med felaktiga priser förekommer. Du meddelads om du köpt en vara med felaktigt pris.

Lagring av personuppgifter
Genom att godkänna dessa Allmänna Ordervillkor vid genomförandet av köp samtycker du till behandling av de personuppgifter du lämnar till Coopers Candy enligt vår integritetspolicy. USAGODIS AB är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till COOPERS CANDY. Uppgifterna behandlas för att kunna administrera ditt köp och i syfte att fullgöra vårt åtaganden gentemot dig som kund. 

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas ut via mail när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser & fraktkostnad. Om något är fel med beställningen, kontakta oss omgående. Kunden ansvarar för att ange rätt uppgifter vid beställning och Coopers Candy kan ej hållas ansvarig för utebliven avisering, felaktig leveransadress/försenad leverans. Vi skickar även ett meddelande när varan har skickats från vårt lager med en länk för att spåra ditt paket.

Frakt & Leverans
Vi skickar lagervaror normalt inom 24 timmar från lagd order måndag till fredag (ej röda dagar). Hos oss har du alltid möjlighet till FRI FRAKT när du handlar för minst 699kr. För att slippa avgift krävs att du aktivt väljer ett avgiftsfritt fraktsätt i kassan innan du slutför din beställning.

Trots att vi strävar efter att leverera inom angiven tid kan leveransen i vissa fall ta längre tid pga. av högsäsong, tillfälligt hög orderingång eller oväntade händelser.

1. DHL Ombud
Din order skickas med DHL spårbar frakt till närmsta servicepoint. Möjlighet finns att välja specifik service point i kassan. Leveranstid ca. 1-4 arbetsdagar. 

2. Postnord Ombud
Din order skickas med Postnord spårbar frakt till närmsta ombud. Möjlighet finns att välja specifikt ombud i kassan. Leveranstid ca. 1-4 arbetsdagar 

3. Postnord Hemleverans (från 109kr - Ingår ej i fraktfritt erbjudande)
Ditt paket skickas med Postnord hem till dörren. Leveranstid  ca. 2-4 arbetsdagar. Du aviseras i förväg och har möjighet att välja dag för leverans. Coopers Candy ansvarar inte för varor som levererats med Postnords Flexchange där du som mottagare valt att få paketet lämnat utan kvittens. 

4. Hemleverans Budbee
Tillsammans med Budbee erbjuder vi hemleverans till din dörr kvällstid 17-22. Om du bor inom området för leverans kommer detta alternativ att visas i kassan efter du har skrivit in ditt postnummer. Du har möjlighet att följa ditt paket i realtid via karta. Paket kan lämnas utanför dörr om du inte är hemma alterantiv kan leveranstiden bokas om. Vid val lämna utanför dörr går ansvar för paketet över till dig så fort chauffören lämnat paketet. Varken Coopers Candy eller Budbee kan hållas ansvariga för ev. stöld. OBS! Budbee gör 1 försöka att leverera. Saknad av ex. portkod/lämna utanför dörr medför extra utkörningsavgift om 49kr vid misslyckats leveransförsök.

5. Instabox
Detta alternativ är synligt om speditören levererar till ditt postnummer och om beställningen får plats i skåpet. Så fort din beställning hämtats från vårt lager kommer du få ett SMS. Paketet sorteras nästkommande vardag hos Instabox. Du får ett sms där du kan kontakta Instabox via deras chatt om du önskar göra någon förändring i leveransen. När paketet finns att hämta i Instabox-skåpet får du ett till SMS med öppningskoden. Liggetiden är 3 dagar men kan förlängas genom att kontakta instabox kundservice.


6. Tillvalet Expresshantering
Med expresshantering hoppar du förbi kön av beställningar som ska skickas och din beställning skriv ut omgående för att skickas med första möjliga leverans i från vårt lager. Observera att leveranstiden hos fraktboalget (1-4 arbetsdagar) är fortfarande densamma. 

7. Maxvikt beställningar
För ordrar med en totalvikt (inklusive produktförpackning och fraktemballage) som överstiger 80 kg förbehåller vi oss rätten att ta ut en fraktkostnad.


Outlösta / Ej levererbar order
Paket som ej kan levereras och går i retur till COOPERS CANDY pga. exempelvis felaktig adress, ogiltig/saknad legitimation eller avbruten/ej möjligt att levereras samt ej uthämtad från ombud debiteras en avgift om 200:- inkl. moms för att täcka COOPERS CANDY kostnader för transport och administration. Supertråkig avgift så glöm inte att hämta ut ditt paket.

Extrakostnader utöver standardfrakt (49kr) såsom hemleverans samt expresshanteringsavgift återbetalas ej. Beställningar som returneras som outlöst med varor där bäst före datum har noterats kommer kasseras och ingen återbetalning kommer ske för dessa varor. 

 

Betalningsalternativ:
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på internet. Genom att fylla i några enkla uppgifter identifierar du dig och du kan välja det betalningssätt som passar dig bäst. Betalningssätten som erbjuds är Swisha, faktura, konto, kort, banköverföring och Klarna Direkt. Ibland erbjuds du att betala med någon av Klarnas kampanjer som kan variera från tillfälle till tillfälle. Alla fakturor skickas per mail, om du vill ha din faktura per brev kan du kontakta Klarna.

Klarnas hemsida kan du se alla dina fakturor, ladda ner dem som PDF, betala fakturan med ett klick, välja att delbetala eller kostnadsfritt även förlänga betaltiden.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Klarna.


Lagerfel
:
Vi gör allt för att våra lagersaldon ska stämma till 100%. Vid eventuellt lagersaldofel/kort bäst före datum där en vara på order kan saknas förbehåller vi oss rätten att ta bort denna vara och skicka resterande varor på ordern. Vid betalning med kort syns detta endast som 1 transaktion och på faktura finns ej produkten med.  

 

Bäst före:
Vi lämnar minst 4 veckors hållbarhet (bäst före) om inget annat angetts. Detta anges i namnet på produkten med formatet BF (Bäst före): ÅÅÅÅ-MM-DD. Bäst före indikerer att tillverkaren garanterar smak, konsistens fram till detta datum. Livsmedel som godis, chips etc är fullt ätbart långt efter bäst före. Matsvinn är ett stort problem så hjälp till att motverka det genom att konsumera fullt ätbara livsmedel.

 

Burkar och flaskortill samlare:
Vi kan dessvärre inte garantera att burkar innehållande dryck kommer fram i perfekt skick, utan dem kan ha något skönhetsfel. Vi gör vårt yttersta för att dem ska packas så väl att detta inte förekommer, dock får vi burkar från våra leverantörer som redan har någon skavank. Vi ersätter inte burkar eller flaskor som har mindre skönhetsfel. 

 

Ångerrätt Livsmedel
Vid beställning av livsmedel gäller ingen ångerätt. Se utdrag ur Distans och hemförsäljningslagen

Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel eller andra varor för ett hushålls löpande förbrukning – det kan till exempel vara hushållspapper, tvättmedel eller eldningsolja – under förutsättning att varorna levereras hem till dig eller till din arbetsplats och näringsidkaren normalt kör ut varorna i ett distributionssystem.

 

Öppet köp - Ej livsmedel
Öppet köp gäller endast på produkter som ej räknas som livsmedel. Öppet köp 14 dagar efter order mottagen. Produkten ska vara i oförändrad skick i originalförpackning med ev. tillbehör. Vid retur maila info@usagodis.se för returinformation. Returfrakt betalas av köparen. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse! 
Om du använder din ångerrätt kommer vi att återbetala kostnaden för vår standardfrakt, men inte eventuell mellanskillnad på grund av att du valt ett dyrare fraktalternativ än vår standardfrakt.

 

Värmeinformation
Vi packar alltid varor för att skydda dom så gott det går under transport. Coopers Candy tar dock inget ansvar för känsliga produkter såsom choklad under sommarmånaderna.

 

Sekretess och säkerhet personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. 
Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar som uppstår pga. transportör.

Reservationer
Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida. 

Senast uppdaterad: 2023-07-28