Örebroarnas favoritgodis är

Under perioden februari–mars 2024 utförde Coopers Candy en undersökning för att ta reda på vilket godis som är örebroarnas favorit. I undersökningen deltog 822 personer och svarade på frågan om deras favoritgodis och nu står det fast vilket godis som är örebroarnas favorit. 

Så svarade örebroare på frågan “Vilket är ditt favoritgodis”: 

Så här svarade Örebroarna på frågan “Vilket är ditt favoritgodis?”: 

  1. Mjölkchoklad (37,04 %)

  2. S-märken (11,11 %)

  3. Center (7,41 %)

Kärleken för choklad tycks samtidigt vara störst hos den äldre delen av befolkningen och Fizzy Bubblegum var det mest populära valet för åldersspannet 18–29 år vilket är intressant då detta var det minst valda sett till Sverige i stort (se nedan):  

  

 

Vi verkar ha missat omkring 10% av folkets favoriter: “Något annat” var nämligen det näst mest svarade alternativet, men det hade vi väntat oss, det finns som bekant extremt många olika typer av godis och nästan lika många preferenser! 

Om undersökningen: Totalt intervjuades 822 personer runt om i Sverige i åldern 18-75+ år. De tillgängliga svarsalternativen i undersökningen utgjordes av: Fruktnappar, S-märken, Något annat, Hallonlaktritsskalle, Djungelvrål, Colaflaskor, Mjölkchoklad, Skolkritor, Daim, Sura kolanappar, Gräddkola, Marsipan, Chokladägg, Fizzy Bubblegum, Punschpralin, Plopp, Vet ej, Center, Lakritsbåtar, Kokosprickar, Vaniljfudge, Geléhallon, Skumbananer, Tuggummi, Peps mintkulor.